Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Küpsetatud merikeel

Kalaroad

Küpsetatud merikeel

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Küpsetatud merikeel ürdivõiga.
Retsept
portsjonile
4 puhastatud merikeelt (a 250 g)
sidrunimahla
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
2 sl nisujahu
2 muna
200 g riivsaia
250 ml toiduõli
200 g võid
ÜRDIVÕI:
250 g võid
4 sl nisujahu
2 munakollast
2 kimpu ürte (peterselli, tüümiani, tilli, majoraani, basiilikut)
ValmistusviisLoputa merikeeled külma vee all, tupsuta kuivaks ja lõika seljalt lahti. Piserda üle sidrunimahlaga, maitsesta soola ja pipraga ning puista peale jahu. Klopi lahti munad, kasta kalad munasse ja veereta riivsaias. Kuumuta pannil või ja õli, prae selles merikeeli u 15-20 minuti jooksul keskmisel kuumusel. Sega või jahu ja munakollastega. Pese, kuivata ja haki peeneks maitseroheline, sega võiga ja maitsesta soola ning pipraga. Aseta või kaladele ja küpseta veidi aega ahjus.   

Märksõnad

küpsetatudmerikeel

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes