Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Meriahvenafilee kastmes

Kalaroad

Meriahvenafilee kastmes

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Praetud meriahvenafilee riisikotlettidega valge veini-koore-sinepikastmes.
Retsept
portsjonile
4 meriahvenafileed (a 200 g)
1 sidruni mahl
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
60 g võid
RIISIKOTLETID:
80 g metsikut riisi
1/2 porrut
50 g võid
1 muna
SINEPIKASTE:
2 shalottsibulat
50 g võid
1 sl nisujahu
250 ml mõrkjat valget veini
2 sl vürtsikat sinepit
250 ml vahukoort
Valmistusviis
Loputa meriahvenafileed külma vee all ja tupsuta kuivaks.
Piserda üle sidrunimahlaga ja maitsesta soola ning pipraga.
Keeda riisi 2 l soolvees 35-40 minutit, lase sõelal nõrguda ja jahtuda.
Puhasta ja pese porru ning lõika peenikesteks viiludeks.
Sulata pannil veidi võid ja hauta selles porrut, võta välja ja jahuta.
Sulata pannil 60 g võid ja prae selles maitsestatud meriahvenafileesid 15-20 minutit, tõsta sooja kohta seisma.
Kastme jaoks koori ja haki shalottsibulad ning hauta 20 g võis klaasjaks.
Klopi vispliga sisse jahu ja lisa valge vein.
Lase vedelikul pidevalt segades keema tõusta.
Lisa kloppides ülejäänud või, sinep ja vahukoor.
Keeda kastet u 3 minutit tasasel tulel ning maitsesta soola ja pipraga.
Kotlettide jaoks sega kokku riis, porru, muna, maitsesta soola ja pipraga.
Vormi massist kotletid.
Prae pannil võis kotlette mõlemalt poolt u 2 minutit.
Paku kõrvale punasiguri salatit.
 

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool