Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Türgi kalašašlõkk

Kalaroad

Türgi kalašašlõkk

Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
Kalašašlõkk erinevat liiki kaladest. Kalatükid peavad maitsestuma marinaadis 1,5 tundi, grillimiseks kulub umbes 15 minutit.
Retsept
portsjonile
1 kg kalafileed (soovitav mitut liiki, ka ookeanikalu)
5-6 sibulat
MARINAAD:
3 sl õli
1 sl veiniäädikat
1 küüslauguküüs
1 sibul
suhkrut
soola
pipart
Valmistusviis Kalafilee lõigata paari sentimeetri suurusteks tükkideks, panna happekindlasse nõusse ja segada marinaadiga. Marinaad valmistatakse äädikast, õlist, soolast, piprast, suhkrust, sibulaviiludest ja hakitud või pressitud küüslaugust. Hoida poolteist tundi jahedas kohas, aeg-ajalt kalatükke pöörates. Kalatükid (igale vardale 5-6 tükki) torgatakse vaheldumisi sibulatükkidega vardale ja küpsetatakse sütel või grillis kuldkollaseks. Selleks kulub umbes 15 minutit.Lisandiks sobib Keedetud riis, värske kurgi-tomatisalat, sidruniviilud.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga