Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Kalakebab

Kalaroad

Kalakebab

Sirje Rekkor
PrindiSoovita sõbrale
Grillitud kala-paprika-seene-ananassi-kiivi-aprikoosivardad. Seened, kala ja paprika peavad seisma marinaadis tund aega

grillimiseks läheb 12 minutit + toiduainete ettevalmistus.

Retsept
portsjonile
600 g värsket kalafileed (koha, siig, forell jt) või külmutatud kalafileed (sobib hõbeheik jt valge lihaga kalad)
1 roheline paprika
100g väikesi šampinjone
8 loorberilehte
4 sl oliivõli
2 purustatud küüslauguküünt
1 sl sidrunimahla
soola
pipart
1 tl hakitud tilli
8 dl nõrutatud konservananassi tükke
2 kooritud ja neljaks lõigatud kiivit
1 purk konservaprikoose
Valmistusviis
Külmutatud kala sulatatakse külmikus, lõigatakse 2,5 cm suurusteks kuubikuteks.
Paprikal lõigatakse ära varrepoolne ots, paprikakaun poolitatakse, puhastatakse seemnetest ja valgetest membraanidest ning tükeldatakse samuti 2,5 cm ruutudeks.
Seened, kala- ja paprikatükid pannakse suuremasse klaaskaussi. Õli segatakse küüslaugu, sidrunimahla, maitseainete ja hakitud tilliga, segu valatakse kalasegule.
Nõu kaetakse kaane või toidukilega ja hoitakse üks tund jahedas.
Toiduained nõrutatakse, marinaadivedelik jäetakse alles. Kalatükid, paprika ja seened aetakse vaheldumisi kiivi, ananassi ja nõrutatud aprikoosidega õliga määritud varrastele.
Grillitakse keskmise kuumusega grillis umbes 12 minutit aeg-ajalt vardaid pöörates ja marinaadiga pintseldades.
 

Märksõnad

kalakebab

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga