Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Lõhevorm

Maitsev vormiroog.
Retsept
portsjonile
400 g lõhet
soola
800 g mittelagunevat kartulit
100 g pastinaaki
2 dl piima
võid või margariini
Valmistusviis
Soola lõhe.
Lõigu õhukesteks viiludeks.
Võta ahjuvorm ja määri seest rasvainega.
Koori pastinaak ja kartulid ning tükelda õhukesteks lõikudeks.
Lao vormi vaheldusmisi pastinaagi ja kartulilõigud ning lõheviilud.
Igale kihile riputa peale veidi soola ja valget pipart.
Lõpuks kalla peale piim .
Vormi pinnale pane mõned noaotsatäied võid või margariini.Küpseta ahjus umbes tund aega keskmisel ahjuvõrel 200 kraadises kuumuses.
Serveeri tillikastmega.
Tillikaste: 1 kimp värsket tilli 1 sibul 2 sl võid ½ sl suhkrut 1 tl äädikat ½ tl soola haki sibul peeneks ja kuumuta väikses potis või sees klaasjaks.
Tõsta tulelt ära.
Tükelda till ja lisa potti koos maitseainetega.
püreeri saumikseriga vajadusel lisa tilgake vett.
 

Märksõnad

lõhevormruth

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool