Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Haug seentega

Kalaroad

Haug seentega

Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
Keedetud ja praeahjus seenekastmega üleküpsetatud haug.
Retsept
portsjonile
1,5 kg haugi
300 g puravikke
200 ml hapukoort
200 ml valget veini
60 g rasva
20 g võid
1 tl jahu
paprikapulbrit
pipart
soola
Valmistusviis Kala puhastada, eemaldada luud ja lõigata 5-ks suureks või 10-ks väiksemaks tükiks. Hõõruda soolaga, panna koos pea ja selgrooga keedunõusse, valada juurde vein ja hautada vaiksel tulel kaane all. Seened puhastada ja lõigata õhukesteks viiludeks. Kuumas rasvas pruunistada hakitud sibul, lisada seened ja kuumutada pidevalt segades läbi. Puistata peale paprikapulbrit, võtta tulelt ja maitsestada soola ning pipraga. Jahu kuumutada võis, valada peale kalaleem ja keeta läbi. Lisada seened ja pool hapukoorest ning keeta vaiksel tulel 10 minutit. Hautamisnõu määrida rasvaga, valada põhjale veidi seenekastet, panna nõusse kalatükid ja valada ülejäänud kaste ning hapukoor peale. Pane 15 minutiks praeahju. 

Märksõnad

haugseentega

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes