Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Räimerullid klassikalises marinaadis

Kalaroad

Räimerullid klassikalises marinaadis

Eesti köök
PrindiSoovita sõbrale
Räimerullid marinaadis.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kg värske räim
2 sl jämedam meresool
4 dl *vesi
2 tk Porgand
2 tk Sibul
0.5 tl Must pipar
5 tera Vürts
2 tera Nelk
3 sl suhkur
1 sl Äädikas
Eemalda räimedelt pea ja sisikond ning pese kalad voolava vee all puhtaks. Jäta sõelale nõrguma. Et fileerimine paremini õnnestuks, lase pestud kaladel toatemperatuuril paar tundi seista. Pista nimetissõrm räime peapoolsest otsast selgroo alla ning tõmba luu ettevaatlikult ära. Päris väikesed kalad võib jätta terveks, suuremad poolita pikuti. Lao fileed kihtidena kaussi ja raputa vahele soola, lase mõned tunnid maitsestuda. Marinaadiks aja vesi keema, lisa suhkur, õhukesed sibularõngad ja porgandikettad ning keeda 5 minutit. Lisa äädikas ja vürtsid, tõsta keedunõu pliidilt ja lase kaane all 10 minutit haududa. Seejärel korja maitseained välja ja lase marinaadil täielikult jahtuda. Pühi räimedelt sool maha, keera fileed sabapoolsest otsast alates rulli. Lao purki või kaanega karpi, pannes vahele marineeritud sibulat ja porgandit. Kalla marinaad peale ning lase jaheds päev-paar maitsestuda.

Märksõnad

räimerullid

KOMMENTAARID

Kalli_Kalli 15.sept 2007 23:56
jummala hääd ikka:)
PREM 09.juuni 2006 17:22
Proovitud. Igati maitsev roog värskete keedetu kartulitega.
samrul 02.dets 2004 13:27
Väga hea ootamatute meeskülaliste puhul, kes sisenevad sinu poole "külakost" kaasas.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga