Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Ahjus küpsetatud lõhefilee

Kalaroad

Ahjus küpsetatud lõhefilee

Harri Ilves 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kunagi vaid suurte sakste lauale kuulunud kala on saanud tuntuks ka tavalise eestlase köögis ja söögilaual.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
800 g nahaga lõhefilee
sool
oliivõli või tükike võid
serveerimiseks sidruniviilud
2 dl hapukoor
2 tk marineeritud kurk
1 sl mädarõigas
Pane filee, nahk allpool, küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi. Pintselda pealispind õli või sulavõiga ning raputa üle soolaga. Küpseta ahjus 200°C juures 15-20 minutit. Kastmeks sega väikesteks kuubikuteks lõigatud kurgid hapukoore ja mädarõikaga. Serveeri küpsenud filee otsekohe koos kastme ja kuumade keedetud kartulitega.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga