Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Ahjus küpsetatud lõhefilee

Kalaroad

Ahjus küpsetatud lõhefilee

Harri Ilves 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kunagi vaid suurte sakste lauale kuulunud kala on saanud tuntuks ka tavalise eestlase köögis ja söögilaual.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
800 g nahaga lõhefilee
sool
oliivõli või tükike võid
serveerimiseks sidruniviilud
2 dl hapukoor
2 tk marineeritud kurk
1 sl mädarõigas
Pane filee, nahk allpool, küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi. Pintselda pealispind õli või sulavõiga ning raputa üle soolaga. Küpseta ahjus 200°C juures 15-20 minutit. Kastmeks sega väikesteks kuubikuteks lõigatud kurgid hapukoore ja mädarõikaga. Serveeri küpsenud filee otsekohe koos kastme ja kuumade keedetud kartulitega.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga