Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Lõhevokk

Aasiapärane lõhevokk.

20-40 min

Retsept
portsjonile
125 g lõhefilee
0.25 tl sool
0.125 tl purustatud must pipar
12.5 g mandlid
0.25 küünt Küüslauk
1 tk Varsseller
Ingver
37.5 g Porgand
0.25 tk punane paprika
õli
0.75 sl sojakaste
vesi
Eemalda lõhel nahk ja lõika kala umbes 2 cm suurusteks kuubikuteks, riputa peale soola ja pipart. Hoia mandleid veidi aega kuumas vees (nii on neid kergem puhastada ja ka maitse tuleb paremini esile). Koori ja viiluta mandlid. Haki küüslauk peeneks, viiluta varsseller. Puhasta porgandid ja lõigu need hästi peenteks ribadeks. Puhasta paprika seemnetest ja lõigu peenteks viiludeks. Kuumuta pannil õli. Pane köögiviljad, hakitud küüslauk ja riivitud ingver pannile. Kuumuta pidevalt segades 2-3 minutit. Lõpuks lisa ka lõhekuubikud ja kuumuta veel veidi, kuni lõheliha muutub valkjasroosaks. Maitsesta rooga sojakastmega, viimasena lisa hakitud mandlid. Serveeri näiteks riisinuudlitega.

Märksõnad

lõhevokk

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga