Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Seenetäidisega ahjuforell

Kalaroad

Seenetäidisega ahjuforell

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Seene-toorjuustutäidisega ahjukala sobib hästi pidulikuks lõuna- või õhtusöögiks. Samal ajal,
kui kala ahjus küpseb, jõuad valmis teha meelepärased lisandid.

üle 60 min

VALMISTUSAEG: 15 MINUTIT + 1 TUND KÜLMAS + 1 TUND AHJUS

Retsept
portsjonile
1.5 kg Forell või lõhe
Sool
Sidrunipipar
TÄIDIS
1 sl Õli
2 -3 dl Šampinjonid või kukeseened
0.5 tk Porrulauk
200 g maitsestamata toorjuust
2 tl Basiilik (kuivatatud)
0.5 tl Ürdisool
Hõõru kala seest ja väljast soola ning sidrunipipraga, lase vähemalt 1 tund külmkapis seista. Lõika porru õhukesteks ratasteks ja kuumuta õlis. Lisa viilutatud seened ja toorjuust. Maitsesta basiiliku ja ürdisoolaga, kuumuta veel kord läbi. Aseta forell küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning täida seene-juustuseguga. Kinnita kala hambatikkudega või säti kõhu ette foolium, et täidis välja ei valguks. Küpseta 180° juures 1 tund.

KOMMENTAARID

Lembelaura 24.apr 2010 18:05
Väga maitsev ning ülilihtne valmistada. Üks lemmikutest.
Miuxe 17.veeb 2009 14:58
Rumal küsimus, aga kas sellise "terve kala" sees on luu ka alles? Või võib seda teha ka ilma pea ja luuta?
Hindaja 14.veeb 2009 20:26
Basiilikut ei pannud, porrulauku ka mitte (kõik ei söö) ja toorjuust oli Rama mädarõikaga.Algul arvasin et äkki liiga kange aga.....mmm kõik sõid ja kiitsid!
Hannastiina 02.jaan 2009 20:07
Väga maitsev, eriti seene täidis
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga