Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Meremehe risoto

Kalaroad

Meremehe risoto

Targu talita.
PrindiSoovita sõbrale
Risoto mereandidega.

20-40 min

Retsept
portsjonile
300 g riis
200 g (värske) Kalmaar
200 g karbid
200 g väikesed krevetid
1 dl oliivõli
40 g või
1 tk (väike) Sibul
3 küünt Küüslauk
200 g Tomat
1.5 dl kuiv valge vein
Sool
Must pipar
Petersellilehed
Kuumutage hakitud sibulat õli ja või segus, kuni sibul muutub klaasjaks. Lisage hakitud petersell, viiludeks lõigatud kalmaarid, kohe ka puhastatud krabid ja krevetid. Kuumutage mõni minut, lisage kooritud ning viiludeks lõigatud tomatid. Tomatite koorimiseks tehke nende kooresse ristikujuline lõige ja pange sõelal mõneks minutiks kuuma vette. Seejärel on koort terava noa abil lihtne eemaldada. Riis keetke kergelt soolaga maitsestatud vees. Kui riis on poolpehme, nõrutage see ning lisage mereandide ja tomati segule. Lisage vein. Kuumutage hästi tasasel tulel, pidevalt segades ning aeg-ajalt vett lisades. Maitsestage soola ja pipraga. Valmis roale raputage hakitud peterselli.

Märksõnad

risotomeremehe

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes