Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Penne laimi ja lõhega

Kalaroad

Penne laimi ja lõhega

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Lõhe võid ka eelmisel päeval kuubikuteks lõigata, laimimarinaadiga üle valada ja külmkappi panna. Samas võid lõhet marineerida ka vaid 15 minuti ajal, mil keedad pastat.

20-40 min

Retsept
portsjonile
400 g penne või muu pasta
400 g (värske filee) Lõhe
1 purk (180 g) rohelised kivideta oliivid
oliivõli
MARINAAD
2 tk Laim
Aedtill
Sool
Must pipar
Puhasta lõhe ja lõika väikesteks kuubikuteks. Pane karpi ning lisa üks imeõhukesteks ratasteks lõigatud laim. Kalla peale teisest laimist pressitud mahl. Maitsesta soola, hakitud tilli ja värskelt jahvatatud pipraga, sega läbi. Keeda pasta rohkes vees pehmeks, kurna ja pane potti tagasi. Sega pasta hulka lõhe, kust on laimitükid välja nopitud ( laimikoor annab muidu roale mõrkja maitse ). Lisa ka oliivõli ja oliivid, kuumuta kaane all kõik koos läbi. Serveeri kohe. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

Märksõnad

lõhegapennelaimi

KOMMENTAARID

munnuska 17.apr 2010 02:19
PROOVISIN KA,ÜSNA MAITSEV OLI.AGA ,MEIE PERE JAOKS LIIGA HAPU,MA PANIN ÜHE LAIMI JA SEEGI OLI LIIAST,PIDIN HULGA SUHKRUT JUURDE LISAMA ,ET SÜÜA SAAKS.AGA SEE HAPUKAS MAITSE ON MUIDUGI MAITSE ASI...:R
Pyhak 03.dets 2009 09:54
Hää oli. Mõtlesin, et võiks järgmine kord proovida lisada sinihallitusjuus-
tu..justkui oleks puudu olnud.
Ruta 01.dets 2009 14:02
tundub isuäratav, huvitav kas juustu võib ka lisada?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga