Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Lõheviiulid köögiviljaga

Kalaroad

Lõheviiulid köögiviljaga

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Liblika- või viiulikujuline lõhefilee koos köögiviljalisandiga maitseb suurepärselt.

20-40 min

Retsept
portsjonile
20 cm pikkune tükk nahaga lõhefilee
KÖÖGIVILJASEGU
3 vart Varsseller
2 tk (väikest) Porgand
1 tk (pisike) Porrulauk
3 tk (väikest,erivärvi Paprika
1 tk (tilluke suvikõrvits
2 küünt Küüslauk
2 sl õli
4 sl hele sojakaste
1 tl suhkur
0.25 tl Purustatud pipar
Puhasta köögivili ja lõika peenikesteks ribadeks, kuumuta mõned minutid õlis. Lisa sojakaste ja suhkur, lase madalal kuumusel 5 minutit haududa. NB! Sojakaste olgu tingimata hele, sest tavaline tume sojakaste annab köögiviljadele ebaisuäratava välimuse. Lõika lõhefilee neljaks, seejärel poolita iga tükk kuni nahani. Keera nahaga kaetud pinnad vastamisi, nii et tulemus meenutab liblikat või viiulit. Küpseta üsna madalal kuumusel kummaltki poolt 3 minutit või kuni kala on peaaegu läbinisti piimjas. Tõsta otsekohe pliidilt, maitsesta vähese soola ja sidrunipipraga. Maitsesta ka köögivili ning serveeri koos kalaga. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool