Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Marokopärane ahjukala

Kalaroad

Marokopärane ahjukala

Angeelika Kang 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Klassikaline Maroko marinaad, kus on põnevaid uusi maitseid ja eksootilisust, valmib ilma suurema vaevata.

20-40 min

Retsept
portsjonile
2 küünt Küüslauk
1 tl Sool
0.5 tl Paprika (jahvatatud)
2 sl Jahvatatud koriandriseemned
1 peotäis Petersellilehed (hakitud)
0.5 dl Õli
ühe sidruni pressitud mahl
0.5 tl Cayenne'i pipar
800 g Kalafilee (siig, koha, karpkala jne)
1. Haki küüslauguküüned ja hõõru koos soola, paprikapulbri, koriandri ja peterselliga peeneks. Nirista vähehaaval ja pidevalt hõõrudes hulka õli. Maitsesta sidrunimahla ja Cayenne´i pipraga.

2. Määri segu kalafileedele ning küpseta rooga ahjus 225° juures 25 minutit. 

KOMMENTAARID

Aive 19.jaan 2013 18:43
Tegin seda mintai fileest. Paprika ja cayenne´i pipra asendasin indiapärase maitseaineseguga, kus need ka sees olid. Kuigi kala sai natuke soolane, maitses see väga hästi! Hea vaheldus tavalisele paneeritud kalale.
elenora 27.okt 2010 16:46
Suhteliselt keskmine..
monsa 03.juuli 2009 12:32
kui esimest korda proovisin teha, siis maitses igatahes tervele perele. Tegin paksematest heigifilee tükkidest ja retseptis antud maiteained andsid heigile põneva maitsenüansi. Täna lähen teisele ringile. Soovitan proovida teistelgi.:):)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes