Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Kalapirukas

Kalaroad

Kalapirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tervislik rukkijahupõhjaga pirukas sobib iseseisvaks eineks koos värske salatiga või kohvikõrvaseks.

üle 60 min

Ettevalmistusteks 20 minutit Külmkapis 1 tund Ahjus 35 minutit

Retsept
portsjonile
TAINAS
2.5 dl Rukkijahu
2.5 dl nisujahu
100 g Või
2 dl vesi
1 tk Muna
Sool
TÄIDIS
150 g õrnsoola- või külmsuitsulõhe
1 tk Porrulauk
200 g küüslaugumaitseline toorjuust
2 tk Muna
0.5 dl Piim
2 sl nisujahu
1 küüs Küüslauk
0.25 tl Sool
1 tl Sidrunipipar
Sega rukki- ja nisujahu, lisa tükeldatud või ning haki purutaoliseks. Lisa vesi, sool ja muna, sega ühtlaseks tainaks. Pane 1 tunniks külma. Suru tainas 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Täidise jaoks poolita porru ja viiluta õhukeselt. Viiluta ka lõhe. Sega toorjuust, munad, piim, jahu, purustatud küüslauk ja maitseained ühtlaseks. Pane porru ja lõhe tainale, vala peale toorjuustusegu. Küpseta ahjus 200°C juures 35 minutit.
Kogustest valmib 10 tk pirukat.

Märksõnad

kalapirukas

Uued retseptid

Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga

Argitoidud
Röstitud kanaliblikas karulaugumarinaadiga