Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Teriyaki- ja laimimarinaadis lõhe

Kalaroad

Teriyaki- ja laimimarinaadis lõhe

Angeelika Kang 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Teravas ja veidi magusamaitselises marinaadis lõhe jääb seest mahlane. Laim lisab sellele jaapanipärasele grillitud lõhele veelgi eksootilist maiku.

40-60 min

Retsept
portsjonile
1 dl Teriyaki kaste
2 sl Oliiviõli
Laimi mahl ja riivitud koor
1 tk Väike punane tšillikaun
2 küünt Küüslauk
4 tk Lõhemedaljonid
Marinaadi jaoks sega Teriyaki kaste, õli, laimi koor ja mahl, hakitud tšillikaun ja hakitud küüslauguküüned. Tõsta lõhemedaljonid 30 minutiks marinaadi.
Aseta lõhetükid soovitatavalt spetsiaalsele kalagrillimise restile või paki ükshaaval fooliumisse või küpsetuspaberisse.
Grilli mõlemalt poolt 2 minutit. Samuti võid kala küpsetada 200ºC ahjus 20 minutit.
Kui sul pole spetsiaalset kalagrillimise resti, keera tükid ükshaaval fooliumisse või küpsetuspaberisse ja grilli.

KOMMENTAARID

Eumolaire 17.veeb 2014 04:25
Gee whiz, and I thguhot this would be hard to find out.
santaana 19.juuni 2008 21:57
Minule ei meeldi tsillikaun seal hulgas.Kuna lohe kala on niigi vaga hea ,siis ma ei lisaks sellist teravat asja sinna juurde.retsept on hea,aga ma armastan teha seda kala fooliumis,fooliumi peale panen ratta mugulsibulast,sinna peale kalatykk,kalatyki peale varsket tilli natuke valget pipart ja soola,ja koige tipuks tykk void.tosta foolimi aared ylesse kokku ja grilli 15-20 min.moodukal tulel.uskuge,sedasi on see kala koige parem.Korvale sooge koogivilja,mis on ka fooliumis kypsetatud.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes