Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Grillitud sinepi-mee lõhefilee kartulipüreega

Kalaroad

Grillitud sinepi-mee lõhefilee kartulipüreega

Heimar Kuuskler Maitsenaudingud
PrindiSoovita sõbrale
Kokasaate Maitsenaudingud 14.04.2008 retsept
Retsept
portsjonile
200 g lõhefilee (liblikas)
1 tl Soolahelbed
Must pipar
2 sl Oliiviõli
1 sl Või
1 sl Dijoni sinep
1 sl Mesi
2 sl Sidrunimahl
KARTULIPÜREE
50 ml Piim
Soolahelbed
300 g Kartul
2 sl Või
2 sl Mascarpone
KARTULI-MURULAUGU PÜREE valmistamiseks keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees seni, kuni kartul on pehme, seejärel kurna ning lisa soe piim ja sulatatud või. Tambi kartulid püreeks, maitsesta Maldon helbesoola, värsklet jahvatatud musta pipra ja tükeldatud harkputkega.
SINEPI-MEEKASTME valmistamiseks sega omavahel Dijon sinep, vedel mesi ja värskelt pressitud sidrunimahl.
GRILLITUD LÕHEFILEE valmistamiseks puhasta kalafilee ja lõika medaljon.
Grilli lõhefilee väga kuumal pannil väheses oliivõliga, küpseta lõhefileed ca 3-4 minutit mõlemalt poolt, kui kala paksus on ca 3-4 cm.
Maitsesta praetud kala Maldon helbesoola ja värkselt jahvatatud musta pipraga, serveerimisel pintselda lõhefilee üle sinepi-mee kastmega.

KOMMENTAARID

Artjom ja Siret 15.dets 2008 18:42
Ma tegin natuke teistmoodi. Valmis-
tasin väikese kausi sisse segu: mesi (1.5 teelusikat), sinep (põltsamaa oma) ning poole sidruni mahl, lisasin veel kala maitseainet (pool teelusikat) ning roosat pipart (6-7 pipart, noaga väikeseks hakituna). Soola ei pannud kuna kala maitseaine sisaldab soola. Medaljonid kastsin siis segu sisse ja viskasin pannile. 4 minutit ning oligi valmis. Hapu-magus maitse, kogu pere oli väga rahul :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga