Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kalaroad

Grillitud haugifilee ürdivõi ja küpsetatud köögiviljadega

Kalaroad

Grillitud haugifilee ürdivõi ja küpsetatud köögiviljadega

Meelis Maiste ja Maido Maiste 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Sandra Urvak
Suviselt hõrk maitseelamus kalasõpradele
Retsept
portsjonile
KALA
1.2 kg haugifilee
200 g taluvõi
1 kimp Aedtill
Sool
1 kimp Tüümian
1 kimp Petersell
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
Must pipar
KÖÖGIVILJAD
1 tk Suvikõrvits
1 tk Punane paprika
1 tk Kollane paprika
1 tk Roheline paprika
2 tk Tomat
100 g tomatipüree
Sool
1 tk Sibul
1 kimp Maitseürdid
1 dl Valge vein
0.5 kauna Tšilli
ÜrdivõiPurusta sibul, küüslauk ja ürdid köögikombainis. Lisa ülejäänud ained (va. sool) koos võiga ja mikserda ühtlaseks massiks.Grillitud köögiviljadLõika suvikõrvits, paprikad, sibul ja tomatid parajateks sektoriteks. Haki juurde ürdid, maitsesta soola ja tšilliga ning lisa veiniga segatud tomatipüreele. Pane segu kuumakindlasse vormi ja küpseta sütel 25-30 minutit. Kõrbemise vältimiseks sega aeg-ajalt. Vajadusel lisa veel veini-tomatipüreesegu.HaugPuhasta haug ja fileeri, kuid nahka ära eemalda. Määri kala lihapool ühtlaselt ürdivõiga ja grilli. Kui pool kalast on valgeks tõmbunud, keera kala teistpidi ja grilli veel mõned minutid.Enne serveerimist määri veel ürdivõiga ja maitsesta kergelt soolaga

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga