Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kastmed

Tomatikaste

Kastmed

Tomatikaste

Toidutare Mehhiko
PrindiSoovita sõbrale
Mehhiko rahvustoit. Sobib väga hästi liha- ja kalatoitude lisandiks või tortillade ja tacode täitmiseks.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
2 sl oliivōli
1 viiludeks lōigatud sibul
5 viiludeks lōigatud küüslauguküünt
1 purk (400 g) purustatud tomateid vōi 600 g hästi küpseid värskeid tomateid
3½ dl puljongit
soola
pipart
1 g suhkrut
veidi tšillipiprapulbrit
ValmistusviisKuumuta õli pannil, lisa sibul ja küüslauk ning kuumuta segades, kuni sibul ja küüslauk on pehmed. Lisa tomat, tšillipulber ja puljong. Keeda keskmisel kuumusel u 10 minutit. Maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Kaste on kasutamiskõlblik 3 päeva, kui seisab külmutuskapis kaane all. Kui soovid teravamamaitselist kastet, siis lisa ½ tl peeneks hakitud tšillipipart koos sibula ja küüslauguga pannile.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes