Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kastmed

Hispaania kaste

Kastmed

Hispaania kaste

Mari Peeter Kard
PrindiSoovita sõbrale
"MINU LEMMIKRETSEPT" 20.aug.-15.sept. retseptivõistlus. Pikantne ja pika säilivusega kaste.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
120 g võid
2 porgandit
2 sibulat
150 g taist sinki
petersellilehti
tüümiani
1 loorberileht
50 g jahu
1 kl valget kuiva veini
3 sl tomatipastat
50 g seeni
2 sl punast veini
6 kl ehk 1,5 liitrit kanget lihapuljongit
soola
Valmistusviis Tükeldatud porgandid ja sibulad pruunistada võis, lisada jahu ja pruunistada. Valada peale puljong ja valge vein, lisada hakitud sink ja seened, petersellilehed ja tomatipasta. Keeta 1 tund. Hõõruda läbi sõela ja keeta nõrgal tulel, kuni maht väheneb 1 liitrini. Maitsestada punase veini ja soolaga. Jahedas kohas säilib mitu päeva.  

Märksõnad

marikastehispaania

KOMMENTAARID

anemoonika 17.nov 2004 11:41
Huvitav, miks see kaste just Hispaania nime kannab? Hispaanlased tarbivad kastmeid kus kasutatakse tervislikke lisandeid nagu seda on oliivõli ja looduslikud veiniäädikaid! Pigem võiks selle kastme nimi olla... eestimaine.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes