Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kastmed

Lihtne kukeseenekaste

Kastmed

Lihtne kukeseenekaste

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Värsketest kukeseentest saad 5–10 minutiga imemaitsva kastme kuumade keedetud kartulite kõrvale.
Retsept
portsjonile
1 l Kukeseened
2 tk Sibul
Või praadimiseks
2 dl kohvi- või vahukoor
Valge pipar
Sool
Värske till
Tükelda sibul(ad) ja kuumuta võis klaasjaks. Lisa seened (suuremad tükelda enne) ning pruunista koos sibulaga. Vala peale koor, maitsesta soola ja valge pipraga ning kuumuta aeg-ajalt segades keemiseni. Vajadusel lisa kastmepaksendajat. Puista üle hakitud tilliga.

Märksõnad

kukeseenekaste

KOMMENTAARID

Reno 20.okt 2013 16:39
Lihtsamat ja maitsvat kastet on raske välja mõelda :)
Kersti 16.juuli 2013 22:18
Mina lisan paksendamiseks kukeseenemaistselist merevaiku.
sirtsu 14 23.aug 2012 22:20
väga hea
tsarinna 18.juuli 2012 13:30
Hea ja lihtne-super!
Keily 16.aug 2011 18:57
Teema kah võibolla koos emaga miskit taolist, usun et tuleb väga maitsev.... Muuseas praetud kukeseenud kartuliga kah üle prahi, aga eks igal oma maitse:) Muidu jah...:A
kert 14.sept 2010 16:21
väga maitsev
NAAJ 09.sept 2010 16:51
Aga miks Sa tahad liitreid grammideks teha ? Kui Sul on rohkem seeni, pane pannile rohkem ja kui vähem, pane vähem, jääb natuke vedelam kaste. Tunde järgi. Mina olen ka 1 dessertlusikatäie jahu lisanud.
Cly 09.sept 2010 14:25
Kuidas neid kukeseene liitreid grammideks teisendada? :D
:D 12.juuli 2010 14:02
Ma kasutan enamasti väiksemat kogust seeni ja sibulat ning kastme teen ka jahuga paksemaks, muidu ikka sama vana hea retsepti järgi, kuigi vahukoorega on veel parem:Y
Reet 27.juuni 2010 22:49
Ma kasutan koore asemel merevaiku, nii tuleb eriti hea.
Milf 01.sept 2009 23:22
Ma tegin esimest korda elus seenekastet ja selle retsepti järgi:D hästi tsipake muutsin ainult;) väga hea tuli:)
Tobuloom 11.aug 2009 15:46
Nunuh, küüslauk ja petersell on igati maitsvad, aga kukeseenekastet ilma tillita kohe ei kujutagi ette :) mekib ju till seenekastme ja värske kartuliga nii hea!
maverik 29.sept 2008 03:34
Tilli nüüd ka ärge igale poole toppige, see jäägu rohkem kala ja kartuli roogadele. Vötkem ausse petersell ja küüslaauk.
Sabiina 26.sept 2008 21:01
Olen sama retsepti järgi teinud, ainult hapukoorega, ka täitsa hea.
mannuke06 25.sept 2008 12:44
vana hea retsept jah, aga mina lisan oma ema järgi ka paar tomatit, annab mõnusa pisut pikantse hapuka maitse.
Edsa 20.aug 2008 21:32
Ega siin polegi midagi eriti kommenteerida, vana hea kukuseenekaste.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga