Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kastmed

Kadakamarjakaste

Kastmed

Kadakamarjakaste

Parimad kodused toidud.
PrindiSoovita sõbrale
Kadakamarjakaste sobib lambaprae, linnuliha või ulukiroogade juurde.

20-40 min

Retsept
portsjonile
2 sl peeneks hakitud sibul
6 tk Kadakamarjad
Cayenne'i pipar
1 sl margariin või õli
1 dl lahjendamata õunamahl
1 tk aedviljapuljongikuubik
2 dl hapukoor
2 dl kooresegune hapupiim(hapukoore-keefiri segu, soomlaste kermaviili)
2.5 tl sojakaste
2 tl mesi või siirup
2.5 sl (madeira või sellele vastav vein)
1 tl (džinn)
Kuumuta potis rasv, lisa peeneks hakitud sibul, peenestatud kadakamarjad ja cayenne´i pipar. Sega neid nõrgal tulel, kuni sibul pehmeneb. Lisa õunamahl ja aedviljapuljongikuubik. Keeda, kuni mahlast on pool järel. Kurna see ning pane tagasi potti. Lisa tugevasti kloppides hapukoor ja kooresegune hapupiim (hapukoore-keefiri segu, soomlaste kermaviili). Maitsesta kaste sojakastmega ja võimaluse korral veiniga. Kadakamarjadega sobib hästi ka džinni maitse. Lisa seda ainult napp teelusikatäis. Paku kadakamarjakastet lambaprae, linnuliha või ulukiroogade juurde. Maitsetervikut täiendab mündi- või mustsõstratarretis.

Märksõnad

kadakamarjakaste

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga