Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kastmed

Punase veini kaste

Kastmed

Punase veini kaste

Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Lihtne, kuid pidulik kaste liharoogade lisandiks. Jagub 4-5 portsjoniks.
Retsept
portsjonile
2 dl Lihapuljong (vähesoolane)
2 dl punane vein
50 g taluvõi
1 tl peenestatud rosmariin
must pipar
1 tl suhkur
1 sl sojakaste
2 spl nisujahu
Mõõda keedunõusse lihaleem ja punane vein.
Keeda tasasel tulel umbes 5 minutit.
Sulata poti põhjas ja lisa jahu. Sega hoolega, lisa esialgu vähehaaval lihaleeme ja veini segu. Viimaks lisa sinna kogu vedelik. Keeda mõni minut.
Maitsesta musta pipra, rosmariini ja sojakastmega. Vaata, et kaste liiga soolane ei saa!
Serveeri koos praetud lihaga.

KOMMENTAARID

Tiina 17.veeb 2016 16:55
Kirsimoos oli suurepärane mõte! Ja jahu ei lisanud samuti, keetsin pisut kauem, sai ilus kreemjas ja kirsimoos andis väga huvitava maitse- ja värvinüansi!
Kall 16.veeb 2013 17:12
Üldse ei tulnud välja :( Veini maitse käib üle pea..
Shadow 19.okt 2008 22:14
Nii,sain sellega valmis. Kasutasin lihapuljongi kuubikut,monte cristo punast veini.ajasin nats keema need pannil,siis vahepeal võtsin suure lusikaga võid ja lisasin sinna mingi 2 supilusikatäit võid.Segasin,kuniks oli päris segamini ja suht toasoe. panin kõik selle siis veini/puljongi juurde,läks kenasti püreeseks.maitseai-
ned ja vsjo:) Väga huvitav ja teistmoodi hallis argipäevas:) Väga hea keedukartuli ja praeliha kõrvale:)
Franz 12.dets 2006 16:43
Jah, millised jahud? Muide, jahu pole vaja üldse lisada, ja veel: keeta tuleks nii kaua, kuni vedelik väheneb ca 5 korda. Suhkru asemel kasutan kirsimoosi ca 1-2 tl.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool