Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kastmed

Apelsinikaste lihale

Kastmed

Apelsinikaste lihale

Tiina Trolla erakogu
PrindiSoovita sõbrale
Lihtsasti valmistatav apelsinikaste praetud lihale või kotlettidele.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
1.5 dl apelsinimahl
1.5 dl lihapuljong
0.25 tl cayenne pipar
0.5 tl jahvatatud köömneid
0.5 tl Paprika (jahvatatud)
0.5 tl oregano
0.5 tl fariinisuhkur
1 tk küüslauguküüs
1.5 sl maisitärklis
vesi maisitärklise lahustamiseks
Valmista lihapuljong. Selleks võid kasutada eelnevalt valmis keedetud puljongit või puljongikuubikut (max 1/4 puljongikuubikut).
Lase puljong keema, lisa sinna juurde apelsinimahl, maitseained, fariinisuhkur ja purustatud küüslauk.
Keeda kastet mõni minut.Kuni kaste keeb, sega maistärklis vähese veega. Nirista pidevalt segades kastme hulka veega segatud maisitärklis ning keeda senikaua kuni kaste pakseneb.
Kontrolli kastme maitset ja vajadusel maitsesta kastet veelkord.

KOMMENTAARID

karima 13.märts 2011 11:07
kanaga on see mega hea
marks 06.jaan 2009 18:46
On jah suht terav - pipra lisamisega peaks ettevaatlik olema ;)
Werewolf 04.jaan 2009 19:49
Väga hea kaste! Serveerisin seda hakklihavorstikes-
tega ja super oli, kuigi tundlikuma maitsemeelega inimesele võib see ehk liiga terav saada.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga