Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kastmed

Oapasta karriga

Spiraalpasta ja punased aedoad karrikastmes.

20-40 min

Retsept
portsjonile
150 g sulgjas või spiraalpasta
800 g punased konserveeritud aedoad
Sool
kaunistamiseks petersellivõrsed
KASTE
1 sl taimeõli
3 tk (hakitud) Sibul
2 küünt (pressitud) Küüslauk
3 sl Karri
0.5 tl jahvatatud köömned
0.5 tl Koriander
0.5 tl Tšillipulber
2 tl(värske,riivitud) Ingver
2 sl jäme nisujahu
9 dl aedviljapuljong
1 sl Sidrunimahl
Kastme valmistamiseks kuumutage kaanega kastrulis õli ja praadige sibulat-küüslauku vähesel kuumusel 2-3 minutit. Lisage karripulber, köömned, koriander, tšillipulber, ingver ja jahu ning hautage veel 1 minut. Valage juurde aedviljapuljong, sidrunimahl ja laske keema tõusta, lastes kaane all tasasel tulel haududa 25 minutit. Maitske ja lisage vajaduse korral soola. Vahepeal laske suures kastrulis soolane vesi keema minna. Lisage pasta, segage ja keetke 10-12 minutiga poolpehmeks ( al dente ). Nõrutage ja loputage veega üle. Nõrutage punased oad, jättes vedeliku kastme vedeldamiseks alles. Lisage pasta ja oad õrnalt segades kastmele. Kui kaste on liiga paks, lahjendage seda oavedelikuga. Serveerige petersellivõrsetega kaunistatult. Karrikaste muutub seistes paremaks. Selle võib valmistada juba päev varem ja pasta keemise ajal lihtsalt üles soojendada. Nii või teisiti saab toitev roog valmis umbes 30 minutiga. Retsept on mõeldud neljale inimesele.

Märksõnad

oapastakarriga

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga