Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad kastmed

Adžika

Kaukaasiapärane terav kaste liharoogade juurde.
Retsept
portsjonile
8 küünt Küüslauk
2 tk Sibul
1 tk mädarõikajuur
1 tk Suur sellerivars koos lehtedega
100 g Tšillipiprad koos seemntega
1 tk Suur punane paprika
1 peotäis Aedtill
1 peotäis Koriander (värske)
0.75 dl Punase veini äädikas
0.25 tl Sool
Töötle kastmeaineid köögikombainis pulssrežiimil: alusta küüslaugu peenestamisest ning lisa siis tükeldatud seller, mädarõigas, sibul, tšillipiprad ja paprika. Pane hulka ka peenestatud maitseroheline; töötle pulssrežiimil edasi, kuni saad üsna jämeda struktuuriga segu. Kaabi see masinast välja, lisa äädikas ja sool. Hoia järgmise päevani kinnikaetult külmas ning tõsta siis purki, säilita külmkapis. Adžika on kasutamisvalmis 3 laagerdumispäeva järel.

NB! Kui soovid vähem põletavat kastet, kaabi tšillipiprast seemned välja.

Kogustest valmib 400 ml.

Märksõnad

adžika

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette