Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kastmed

Tomatihoidis želatiiniga

Kastmed

Tomatihoidis želatiiniga

Endla erakogu
PrindiSoovita sõbrale
Sobib pikemaajaliseks säilitamiseks. Mahedamaitseline hoidis sobib väga hästi pastatoitude juurde.

üle 60 min

Retsept
Tomat
Sibul
MARINAAD
1 l Vesi
3 spl Sool
3 spl Suhkur
1 spl Äädikas
6 tk Nelk
6 tk Must pipar
Vürts
Kardemon
ŽELATIINILAHUS
1 l Vesi (keedetud)
4 spl Želatiin
Tomatid lõigata sektoriteks, panna sibularõngastega kihiti purki, keeta marinaad, kurnata. Želatiin paisutada külmas vees, kuumutada lahustumiseni, mitte keema lasta. Marinaad kallata želatiinilahuse hulka, kallata kuumalt tomatitele peale. Purke kuumutada u 85 C juures 15 min. Hoidis panna jahedasse. Järgmiseks päevaks on tomatid-sibulad kenasti tarretanud.

Antud kogusest saab umbes 4,5 l hoidis.  

KOMMENTAARID

Yxplika 23.apr 2010 17:24
Olen sarnast "tomatisülti" juba aastaid teinud, kuid mõnusaks efektiks lisan purki ka petersellilehti
maamoor 21.juuli 2009 17:44
Minu ammune kooliõde valmistas sarnast hoidist. Kasutas ta küll viinamarjatomateid ja ka sibulat polnud aga hoidise imeline välimus ja suurepärane maitse on siiani meeles. Olen alati mõelnud kuidas ta neid tegi ja super!, et nüüd retsepti leidsin. Mis siis,et koostisained pole samad, kohendada saab ju alati kui soovi. Mina igatahes proovin nii üht kui teist. Olen kindel,et tulemus on vaimustav. Mmmmm. Tehke teie ka.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga