Uudiskiri Instagram Facebook
 
Soojad kastmed

Kanastrooganov küüslaugu-ürdiriisiga

Soojad kastmed

Kanastrooganov küüslaugu-ürdiriisiga

Lugejaretsept Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Teistmoodi strooganov, mis on hea koos küüslaugu-ürdiriisiga.

40-60 min

Retsept
portsjonile
600 g Broiler (filee)
100 g Sibul
150 g Porgand
100 g Tomatipasta (või purustatud tomateid)
Puljong (või vesi)
1 väike purk Salatikurk
100 g Mustad oliivid
4 dl Rõõsk koor (10%-line)
Õli (praadimiseks)
Must pipar
Sool
Maitseürdid (kuivatatud)
Kristallsuhkur (veidi maitseks)
SOOVI KORRAL KASTME PAKSENDAMISEKS
1 spl Tärklis
3 spl Külm vesi
KÜÜSLAUGU-ÜRDIRIIS
300 g Riis
Küüslauk
Või
Tüümian (või rosmariin, värskelt)
Tükelda broilerifi leed ning prae pannil kuldseks. Haki sibul japorgand pisikesteks kuubikuteks ning pruunista paksupõhjalisepoti põhjas. Lisa kuldseks praetud broileritükid ja kummuta pealetomatipasta. Vala juurde puljongit või vett ning lase haududa.Lisa hakitud marineeritud kurgid ja kurnatud oliivid ningmaitsesta soola, pipra, suhkru ja ürtidega. Nirista sekka kohvikoorning lase madalal tulel podiseda. Soovi korral paksenda potitäit1 sl tärklisega, millele on lisatud 3 sl külma vett . Tärklise lisamiselsega kindlasti strooganovi, nii ei teki ebameeldivaid klimpe.Pane riis keema. Peaaegu valmis riis kurna ning jahuta. Kuumutapannil või ning lisa sinna hakitud küüslauk ja rosmariin. Keeruta,kuni küüslauk on kuldne. Vala pannile riis ja kuumuta pehmeks.Vajadusel lisa vett. Serveeri koos kanastrooganoviga.

KOMMENTAARID

Eleri 29.märts 2016 11:15
Väga maitsev roog!
Kristjan 20.apr 2011 15:01
Päris hea jah ..peale raputaks natuke parmesani ja rohelist sibulat kui serveerib:)
Eve 10.märts 2011 15:26
Väga hea roog;)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes