Uudiskiri Instagram Facebook
 
Soojad kastmed

Seenekaste

Soojad kastmed

Seenekaste

PrindiSoovita sõbrale
Kindlasti leiab igast kodust metsaseeni, olgu need siis sügavkülmutatud või soolatud. Kui aga seene isu on kallal ja kodus seeni pole, sobivad ka poes müüdavad austerservikud või šampinjonid.

Kastme valmistamiseks läheb tarvis:
400 g seeni (pilvikud, puravikud vm seen)
3 sl jahu
3 sl rasvainet, nt rapsiõli
2 sibulat 
5 dl liha- vōi seenepuljongit vōi piima
pipart
soola
ürdisegu küüslauguga
rohelist sibulat

Valmistusviis 
Kuumuta rasvaine pannil ning lisa sinna hulka tükeldatud sibul. Prae 2-3 minutit, seejärel lisa pannile tükeldatud seened. Prae senikaua kuni seened on kulinaarselt valmis. Maitsesta soola ja küüslauguse ürdimaitseainega.
Lisa sibula-seenesegu hulka nisujahu, kuumuta kergelt. Lisa vedelik ning lase kaste keema. Keeda madalal kuumusel 5 minutit.
Serveeri koos kuumade kartulitega.

Märksõnad

seenekaste

KOMMENTAARID

Liis 17.mai 2011 17:37
Hapukoort ei või keema ajada, läheb tükki. Soovitavalt vaid kuumutada.
pepzi 14.sept 2010 20:26
tuli küll väga hea. lõpus võib segada sisse ka hapukoore ja korra keema ajada. maitsestada võib klassikaliselt värske peterselliga.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga