Uudiskiri Instagram Facebook
 
Liharoad

Romsteek punases veinis

Liharoad

Romsteek punases veinis

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Romsteek punase veini kastmes.
Retsept
portsjonile
4 romsteeki (a 180 g)
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
6 shalottsibulat
200 ml punast veini
2 munakollast
1 sl hakitud harakputke
1 sl hakitud estragoni
100 g külma võid
2 sl vahustatud vahukoort
sidrunimahla
60 g sulavõid
Valmistusviis Loputa liha külma vee all, tupsuta kuivaks ja hõõru sisse soola ning pipraga. Koori ja haki shalottsibulad ning keeda neid pannil veinis, kuni vedelik on peaaegu aurustunud. Vispelda jahtunud sibulatele mõõdukal kuumusel juurde munakollased, kuni tekib paks mass. Lisa ürdid ja klopi tükkidena sisse või, kuni kaste muutub kreemjaks. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga, sega juurde ka vahukoor. Pruunista pannil võis kõrgel kuumusel mõlemalt poolt lihalõigud. Vähenda kuumust ja prae liha nõrgemal kuumusel mõlemalt poolt veel u 2 minutit. Vala kaste romsteekidele ja küpseta lühikest aega 250 kraadi juures (gaasipliidil 5.-6. jaotus) praeahjus.  

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga