Uudiskiri Instagram Facebook
 
Liharoad

Vasikakarbonaad

Liharoad

Vasikakarbonaad

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Ahjus üleküpsetatud singi-sibula-trühvlikattega vasikakarbonaadid madeiraga maitsestatud kastmes.
Retsept
portsjonile
4 tk Vasikakarbonaad (a 200 g)
Sool
Must pipar
2 viilu Suitsupekk (läbikasvanud)
12 tk Šalottsibul (väike sort)
1 küüs Küüslauk
Trühvel (maitseks)
2 spl Aed-harakputk (hakitud)
3 spl Õli
0.75 dl Madeira vein
2.5 dl Puljong (vasikalihast)
50 g Või (külm)
Loputa karbonaadid külma vee all, tupsuta kuivaks, hõõru sisse soola ja pipraga. Lõika sink väikesteks kuubikuteks. Koori ja haki peeneks sibulad ning küüslauk. Peenesta trühvlid. Sega kokku singi- ja sibulakuubikud, hakitud küüslauk, trühvlid ja harakputk. Kuumuta pannil õli ja pruunista selles mõlemalt poolt karbonaade. Jaota singisegu lihalõikudele, tõsta need kuumakindlasse vormi ja küpseta eelsoojendatud praeahjus 200°C (gaasipliidil 3.-4. jaotus) juures umbes 10 minutit. Võta liha välja ja pane sooja kohta. Kalla ettevaatlikult praevedeliku pealt ära rasv. Aja järelejäänud praevedelik keema koos madeiraga. Vala juurde vasikalihapuljong ja keeda kaste kokku.  

Märksõnad

vasikakarbonaad

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana