Uudiskiri Instagram Facebook
 
Liharoad

Vürtsikas singitort

Liharoad

Vürtsikas singitort

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kasuta tordis suuri õhukesi ülepannikooke või tortiljasid. Võid tordi ette valmistada juba eelmisel päeval ja ahjus küpsetada alles vahetult enne serveerimist.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
6 tk suur õhuke pannkook
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
200 g suitsusink või -vorst
2 purki (kokku 800 g) Purustatud tomatid
Tšillimaitseaine
1 tl Küüslaugusool
250 g Riivjuust
800 g punased oad soolvees
2.5 dl tšillisalsa
Kuumuta hakitud küüslauku ja sibulat õlis paar minutit madalal kuumusel. Sega juurde hakitud sink, tihedal sõelal paksemaks nõrgunud tomatikonserv ja tšillimaitseaine. Kuumuta veel 5 minutit, maitsesta soolaga ning tõsta kaussi. Kuumuta nõrutatud ube 3 minutit õlis. Lisa tšillisalsa ja küüslaugusool ning purusta sauseguriga ühtlaseks pastaks. Laota 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaber ja pane sellele esimene pannkook või tortilja. Kata pooled pannkoogid singi- ja pooled oaseguga. Raputa iga kihi vahele riivjuustu. Küpseta ahjus 175°C juures 40 minutit fooliumi all ning veel 20 minutit ilma fooliumita. Eemalda vormi servad ja lase enne lahtilõikamist 10 minutit jahtuda. Retsept on mõeldud kaheksale inimesele.

Märksõnad

singitortvürtsikas

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga