Uudiskiri Instagram Facebook
 
Liharoad

Ahjuliha õunte ja sibulaga

Liharoad

Ahjuliha õunte ja sibulaga

Maire Suitsu
PrindiSoovita sõbrale
4 viilu paksu välisfileed või karbonaadi soola purustatud musta pipart 1 sl võid 3 sibulat 4 kõva viljalihaga hapukat õuna 2 dl tumedat õlut või 2 dl õunamahla + pool lihaleemekuubikut 1 sl magusat tshillikastet 1 sl fariinsuhkrut näputäis jahvatatud vürtsi ehk lõhnapipartVõta liha pool tundi varem töölauale ja määri õliga sisse. Kuumuta õli suurel pannil keskmisel kuumusel ning prae selles lihatükke mõlemalt poolt 2 minutit. Tõsta pannilt ahjuvormi, mis mahutab lihatükke parajasti ühe kihina. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika sibulad ja õunad sektoriteks ja kuumuta neid pannile jäänud õlis madalal kuumusel, vahetevahel segades 10 minutit; vajadusel lisa veidi õli. Kalla valitud vedelik pannile, lisa maitsekaste, pruun suhkur ja vürts; lase 5 minutit ägedalt keeda. Kalla panni sisu liha peale, kata vorm fooliumiga ning lase 175 °C juures 40 minutit küpseda.

KOMMENTAARID

Jutsukene 27.apr 2009 09:35
tegin õllega. maitsev ja lihtne.
jannza 16.dets 2008 07:34
Kasutasin ka tumeda õlle asemel õunamahla, ja väga maitsev oli tõesti.
Calell 15.nov 2006 16:56
Õlut ei kasutanud, tegin õunamahlaga. Väga maitsev!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga