Uudiskiri Instagram Facebook
 
Liharoad

Mahe maksakaste

Liharoad

Mahe maksakaste

Angelica Udeküll ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Kui kasutad kastmeks seamaksa, leota seda enne piimas. See vähendab seamaksa mõrkjat maitset.
Retsept
portsjonile
240 g veisemaks
1 sl Jahu
0.5 tk Sibul
1 küüs Küüslauk
100 ml Puljong
50 ml Valge vein
100 g Rõõsk koor
Petersellilehed
Majoraan
Pipar
Sool
Lõika sibulast viilud ja peenesta küüslauguküüs. Pruunista pannil klaasjaks. Puhasta maks kelmetest ja lõika peenikesed ribad.Tõsta maks kuumale pannile ja prae kõrgel temperatuuril, et mahlad jääksid kinni.Raputa pannile jahu ja sega läbi.Lisa puljong ja valge vein ning kuumuta kergelt.Kõige lõpus lisa koor ja maitseained.Kuumuta ja serveeri värskete keedukartulitega. # Maksa ei pea enne praadimist paneerima, kuid kes soovib, võib maksaviilud siiski enne jahust õrnalt läbi kasta.

KOMMENTAARID

lilium 18.nov 2008 22:57
huvitav! mina olen eluaeg seamaksa söönud ja ei ole mingit mõrkjat maitset tundnud, pigem on see magusapoolne.;)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga