Uudiskiri Instagram Facebook
 
Liharoad

Ungari lihapada ehk pörkölt

Liharoad

Ungari lihapada ehk pörkölt

Pille Enden 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Seda traditsioonilist Ungari rooga võib valmistada ka veiselihast.
Retsept
portsjonile
800 g Sealiha
2 tk Paprika
1 tk Porrulauk
1 küüs Küüslauk
1.5 sl Või
Sool
Must pipar
2 tl Paprika (jahvatatud)
6 tk Tomat
2.5 dl Valge või punane kuiv vein
2 oksa Rosmariin
Poolita paprikad, eralda seemned ja tükelda. Viiluta porru ja haki küüslauk. Lõika liha kuubikuteks ja pruunista võis. Maitsesta soola, pipra ja paprikapulbriga. Lisa porru ja küüslauk ning nii palju veini, et liha põhja ei kõrbeks. Pane peale rosmariinioksad, kata kaanega ja hauta madalal kuumusel pool tundi. Koori tomatid, eemalda seemned ja pane potti koos viilutatud paprikatega. Hauta veel pool tundi. Vajadusel lisa valmimise ajal veini.Serveeri jahvatatud paprikaga maitsestatud praetud kartuliviiludega.

KOMMENTAARID

muraste 29.aug 2011 19:39
Väga hea roog
Signe 27.aug 2008 13:48
See on üks parimaid roogasid ungarlastel....ja kui seal kõrval on veel nende hea pehme sai...lihtalt keele viib alla :))) niiväga igatsen seda =)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes