Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lambaliha

Tume õllepada kartulipüreega

Lambaliha

Tume õllepada kartulipüreega

Tiina Trolla erakogu
PrindiSoovita sõbrale
Retsept on valminud Eesti Toit hautamistoitude võistluse jaoks.
Retsept
portsjonile
500 g taine lambaliha
0.5 l tume õlu
1 sl sojakaste
3 tk kartul
3 sl tomatipüree
2 tk sibul
1 tk Porrulauk
1 tl Rosmariin
3 küünt Küüslauk
2 tk porgand
Must pipar
Valmistamise kirjeldus:
Lõika liha 2x2x2 cm kuubikuteks.
Sega potis kokku õlu, sojakaste, tomatipüree ja rosmariin. Aja segu kuumaks ning aseta lambalihatükid sinna hauduma.
Koori ja peenesta sibulad ja kartulid. Lisa sibulatükid, purustatud küüslauk ja kartulikuubikud ning lisa liha juurde haudepotti. Kartulis sisalduv tärklis annab kastmele paksuse ja eraldi nisujahu pole hiljem tarvis lisada, hautamisleem jääb mõnusa konsistentsiga.
Hauta kaanega kaetud potis 1—1,5 tundi või senikaua kuni liha muutub pehmeks.
Vahepeal koori porgandid ja puhasta porrulauk. Tükelda ning lisa potti. Hauta senikaua kuni porgand pehmeneb. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud pipraga.
Serveeri koos kartulipüree või keedetud kartulitega.
HEAD ISU!

Uued retseptid

Kaalika-kruubisupp suitsulihaga

Argitoidud
Kaalika-kruubisupp suitsulihaga