Uudiskiri Instagram Facebook
 
Lambaliha

Lammas veinikastmes

Lambaliha

Lammas veinikastmes

Targu talita.
PrindiSoovita sõbrale
Hautatud lambaliha aedviljade ja seentega veinikastmes.
Retsept
portsjonile
1 kg lambaliha
100 g Peekon
2 tk Punane sibul
1 küüs Küüslauk
3 tk Porgand
5 dl kuiv punane vein
5 dl vesi
2 tk köögiviljapuljongikuubik
Must pipar
1.5 sl Jahu
200 g värsked austerservikud või šampinjonid
100 g või külmutatud seened
Lambaliha puhastada rasvast ja kelmetest ning lõigata u 5 cm kuubikuteks. Peekon hakkida väiksemateks kuubikuteks ja kuumutada paksupõhjalise nõu põhjas, kuni rasv välja sulab. Kõrned tõsta rasvast välja. Lihakuubikud pruunistada kiiresti rasvas, maitsestada ning lisada viilutatud küüslauk, vein, vesi ja puljongikuubikud. Hautada kaane all tasasel tulel umbes pool tundi. Lisada sektoriteks lõigatud sibul ja paksemateks ratasteks lõigatud porgand. Kui liha on peaaegu pehme, lisada tükeldatud ja kuumutatud seened ning kuumutada veidi koos. Seejärel segada juurde vähese külma veega segatud jahu. Roog maitsestada ja kuumutada veel umbes 5 minutit. Serveerida koos keedetud kartulitega. 

Märksõnad

lammasveinikastmes

KOMMENTAARID

mariseke 17 27.sept 2010 17:41
Peekoni jätaksin järgmine kord ära, ei andnud midagi see rasvas praadimine juurde.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga