Uudiskiri Instagram Facebook
 
Sealiha

Seafilee rohelise hernega

Sealiha

Seafilee rohelise hernega

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Praetud sealihalõigud veini-koore-shampinjoni-hernekastmes.
Retsept
portsjonile
600 g seafileed
100 g võid
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
2 shalottsibulat
200 g shampinjone
2 sl kojakit
6 sl punast veini
250 ml pruuni vasikalihapuljongi kontsentraati
125 ml vahukoort
50 g konserveeritud rohelist hernest.
Valmistusviis
Puhasta liha nahast ja kõõlustest.
Loputa külma vee all, tupsuta kuivaks ja lõika õhukesteks viiludeks.
Pruunista liha pannil 50 g võis kiiresti mõlemalt poolt, lisa sool ja pipar.
Tõsta sooja kohta seisma.
Koori ja haki peeneks shalottsibulad.
Puhasta, pese ja viiluta shampinjonid.
Sulata lihapraadimispannil ülejäänud või ja hauta selles sibulaid ning seeni.
Kalla peale konjak ja flambeeri (flambeerimine - toiduainete vähese koguse kõrgeprotsendilise alkoholiga üle valamine, põlema süütamine ja põleda laskmine, et toitu aromaatsemaks muuta).
Vala juurde vein, vasikalihapuljong ja vahukoor ning keeda kokku kreemjaks kastmeks.
Viimasena lisa roheline hernes ja lase kastmel paar minutit tõmmata.
 
 

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp