Uudiskiri Instagram Facebook
 
Sealiha

Ahjuribi

Sealiha

Ahjuribi

Harri Ilves 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Oli aegu, mil ribiliha põlati väheväärtuslikuks. Nüüd aga on paremat rooga kui marineeritud ribi raske leida.
Retsept
portsjonile
1 plaat (1 kg) delikatessribi
MARINAAD
0.5 dl mustsõstramahl
4 sl Tomatipasta
1 sl sojakaste
4 purustatud küünt Küüslauk
0.5 tl Sool
0.5 tl Cayenne'i pipar
2 sl õli
Puhasta liha liigsest rasvast ja kelmetest. Sega kokku tomatipastast, mustsõstramahlast, sojakastmest ja purustatud küüslaugust marinaad. Kuivata liha köögipaberiga. Hõõru peale marinaadisegu. Maitsesta liha soola, pipra või maitsesegudega. Soovi korral hoia maitsestatud ribi paar tundi külmikus, aga võid liha ka kohe 140°-sesse ahju panna. Küpseta seni, kuni liha sisetemperatuur on 72°C. Et vältida toidu kuivamist, määri küpsetamise ajal liha marinaadiga. Serveeri koos värske salati ja ahjukartulitega. Retsept on mõeldud neljale kuni kuuele inimesele.

Märksõnad

harriilvesahjuribi

KOMMENTAARID

Werewolf 03.juuli 2009 14:33
Uskumatult hea sai. Kavatsen proovida, kuidas see ?aslõkimarinaadiks sobib!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga