Uudiskiri Instagram Facebook
 
Sealiha

Küpsetatud peekon

Sealiha

Küpsetatud peekon

Harri Ilves 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Peekon, mahlane ja taine läbikasvanud kondita küljeliha, on oma krõbeda koorikuga tõeline maiuspala.
Retsept
portsjonile
1 kg kondita kamaraga küljeliha
1 sl Sool
1 sl Fariinsuhkur
1 tl (purustatud) Rosépipar
1 tl Purustatud pipar
Sega omavahel sool, suhkur ja piprad. Maitsesta liha ühtlaselt maitseseguga. Küpseta peekonit ahjus 140°C juures, kuni liha sisetemperatuur on 72°C . Küpsetamiseks võib kasutada ka praekotti või katta liha fooliumiga. Serveerimiseks lõika liha pealt lahti. Retsept on mõeldud kuuele kuni kaheksale inimesele.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga