Uudiskiri Instagram Facebook
 
Sealiha

Küpsetatud peekon

Sealiha

Küpsetatud peekon

Harri Ilves 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Peekon, mahlane ja taine läbikasvanud kondita küljeliha, on oma krõbeda koorikuga tõeline maiuspala.
Retsept
portsjonile
1 kg kondita kamaraga küljeliha
1 sl Sool
1 sl Fariinsuhkur
1 tl (purustatud) Rosépipar
1 tl Purustatud pipar
Sega omavahel sool, suhkur ja piprad. Maitsesta liha ühtlaselt maitseseguga. Küpseta peekonit ahjus 140°C juures, kuni liha sisetemperatuur on 72°C . Küpsetamiseks võib kasutada ka praekotti või katta liha fooliumiga. Serveerimiseks lõika liha pealt lahti. Retsept on mõeldud kuuele kuni kaheksale inimesele.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes