Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veiseliha

Härjamedaljonid

Härjamedaljonid rosmariini-šokolaadikastmega
Retsept
portsjonile
2 x 80 g veise sisefilee medaljoni (sööja kohta) 1+1 spl kvaliteet koorevōid
1 spl toiduõli
1 tl Fazeri kakaopulbrit
Maldon meresoola,
musta pipart veskist
1 küüslauguküüs viilutatuna
½ tl a´la Meira rosmariini
1 dl punast kuiva veini
1 tl Bong`i uluki- ja kukeseene fondi
Valmistusviis
Kuumuta malmpannil õli ja 1 osa võist.
Pruunista medaljonid kummaltki poolt kuldpruuniks - jättes küpsus keskmiseks, maitsestades pipraga mõlemalt poolt; soolaga maitsesta vaid pealmine küpse pool - võta liha pannilt ja aseta soendatud taldrikule, kattes pealt fooliumiga
KASTE: lisa pannile ülejäänud või, küüslauk, kakao ja vein. Lase keema tõusta, seejärel lisa rosmariin ja fond. Keeda vaiksel tulel segades umbes 1 minuti jagu.
Serveeri, kallates medaljonid kastmega üle.
Juurde võib serveerida balsamico-shiitake seeni: - sulata segades pannil 1 tl Demerara suhkrut ja palsamiäädikat - kui kontsistents meenutab siirupit, lisa seened ja n-ö glasuuri kiirelt nii, et siirup kataks õhukeselt seeni, maitsesta soola-pipraga.

KOMMENTAARID

maverik 03.apr 2007 22:00
shokolaadi kaste käib kindlasti auruvannis sulatatud shokolaadi näol ... kummaline kaste
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kreeka läätsesupp

Argitoidud
Kreeka läätsesupp