Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veiseliha

Maroko pada

Veiseliha

Maroko pada

Lia Virkus Talvetoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Marokopärast pajarooga tasub teha nädalavahetusel, kui on rohkem
aega. Soovitatavalt lisa sinna ka tšillipipart, kas või pool kauna!

üle 60 min

1 tund ja 20 minutit

Retsept
portsjonile
Veiseliha või
400 g Lambaliha
2 tk Sibul
2 küünt Küüslauk
3 tk Porgand
1 tk Baklažaan (väike)
1 tk Paprika (roheline)
400 g Kikerhernes (1 purk)
400 g Tomat omas mahlas (1 purk)
4 - 5 dl Vesi
1 dl Õli
1 tl Sool
1 tl Paprika (jahvatatud)
0.75 tl Nelk (jahvatatud)
0.75 tl Kaneel (jahvatatud)
0.25 tl Must pipar
Safran
Koriander (värske)
Lõika liha tükkideks, pruunista õlis ning maitsesta aineloetelus toodud maitseainetega. Tõsta potti. Lõika sibulad õhukesteks sektoriteks, haki küüslauk (ja soovi korral tšilli). Lõika porgandid, baklažaan ja paprika tükkideks. Pruunista köögiviljad pannil ja lisa potti. Pane sinna ka nõrutatud kikerherned, tomatid koos leemega ja vesi. Hauta rooga kaane all pliidil või 175kraadises ahjus umbes 1 tund. Serveeri näiteks värskete ürtidega segatud kuskussiga.

Märksõnad

liapadamarokovirkus

KOMMENTAARID

Liisu 19.jaan 2014 17:38
Tänavusel talvel on sellest pajaroast saanud minu lemmiksöök. Safranit ma selle kalliduse tõttu enamasti ei kasuta ja sibul jääb selle pärast välja, et teised pereliikmed seda ei söö, aga ka sedasi saab roog väga maitsev. Olen teinud seda sealjuures nii sea, lamba kui veisega ja igal juhul on hea. Kõrvale sööngi enamasti killukese või, Maroko-päraste ürtide ja natukese sidruni- või laimimahlaga valmistatud kus-kussi, aga hea maitseb roog ka täiesti omaette. Kõrvale võtan mõnikord ka paar lusikatäit mõnusat paksu jogurtit.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga