Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veiseliha

Hautatud praad

Veiseliha

Hautatud praad

Rahvaste toite.
PrindiSoovita sõbrale
Karjala roog. Hautatud veiseliharull.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
200 g pehme veise- või vasikaliha
0.375 sl rasv
0.375 tl sool
0.25 tk sibul
0.25 tk Porgand
1 tk terapipar
1 dl vesi
0.5 sl nisujahu
0.75 sl hapukoor
Hautamisnõus kuumutatakse rasva, nii et see pisut suitseb. Sellesse pannakse lihatükk, mis nööriga on seotud piklikuks, ühtlase paksusega rulliks. Pruunistatakse ümberringi, siis lisatakse vesi, sool, õhukesteks ketasteks lõigatud sibul ja porgand ning vürtsid. Hautatakse kaanega kaetult, kuni liha on pehme (1,5-2 tundi). Liha küpsust proovitakse puuvardaga. Hautada tuleb nõrgal tulel, lihatükki pööratakse aeg-ajalt. Valmis praad tõstetakse välja, lastakse 10 minutit seista, siis lõigatakse õhukesteks viiludeks ja asetatakse vaagnale. Leemest valmistatkse jahu ja koort lisades kaste. Vaagnale liha ümber asetatakse keedetud kartulid ja hautatud köögiviljad gruppidena. Kaste serveeritakse eraldi kannus.

Märksõnad

praadhautatud

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool