Uudiskiri Instagram Facebook
 
Veiseliha

Chateaubriand

Veiseliha

Chateaubriand

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Luksuslik veise sisefilee on nii õrn, et vajab vaid kuuma panni ja mõned minutid. Serveeri liha tükikese ürdivõi ja värske salatiga rohelisest kraamist.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
1 tk (umbes 1,3 kg) veise sisefilee
1 sl või praadimiseks
sool
Must pipar
1. Chateaubriand´i tehakse veise sisefilee keskosast, kust lõigatakse sõltuvalt filee suurusest 4 kuni 6 lihaviilu. Ülejäänud fileest saad valmistada ülihõrgu böfstrooganovi.2. Prae lihaviile pannil kõrgel kuumusel 1 minut mõlemalt poolt. Alanda kuumust ning kuumuta veel 1 minut keskmisel kuumusel. Maitsesta soola ja pipraga. Sel viisil saad medium-küpsetusega liha. Kui soovid küpset liha, tõsta pann tulelt ja lase lihal pannil kauem järelküpseda. 3. Serveeri maitsevõiga. Lisandiks sobivad hästi veel ka võis praetud seened.

Märksõnad

chateaubriand

KOMMENTAARID

Ago 04.märts 2012 16:26
Kahju küll, et siin on kaks asja segamini aetud. Sisefilee sellest osast, mida on retseptis kirjeldatud, valmistatakse väga hõrku filet mignoni, chateaubriand aga tehakse fille nn. peapoolsest otsast, mis on vähem hõrk ja seda küpsetatakse ühes tükis ning alles pärast seda lõigatakse lihast parajad seibid.
Mait 24.veeb 2011 13:34
Üks mu lemmikutest. Ma kasutan küll küpsetamise lõppfaasis nippi, et valan lihad brändiga üle ja panen põlema.
Teele 23.veeb 2011 14:37
Päris maitsevad asjad...:P
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga