Uudiskiri Instagram Facebook
 
Linnuliharoad

Kiievi kotlet

Linnuliharoad

Kiievi kotlet

Angelica Udeküll ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard
Gurmaanide lemmik, mille järele aeg-ajalt keelt limpsata.
Retsept
portsjonile
2 tk kanafilee
50 g või
1 spl hakitud petersell
0.5 küünt küüslauk
purustatud pipar
sool
1 tk muna
1 dl piim
riivsai
1.   Vajuta filee võimalikult õhukeseks.2.  Haki petersell ja küüslauk ning sega toasooja või sisse.3.  Maitsesta või pipra ja soolaga ning vooli piklikuks. 4.  Aseta maitsestatud võirull kanalihale ja keera filee nii mitu korda rulli, kui saad.5.  Aseta rull külmikusse tahenema.6.  Klopi munad supitaldrikus piimaga lahti ja puista teisele taldrikule riivsai. 7.  Kasta kanarull esmalt munasegu ja siis riivsaia sisse. Tee seda vähemalt kolm korda, et kanarulli ümber moodustuks paks ühtlane koorik.8.  Kuumuta potis piisav kogus õli ja tõsta kotlet selle sisse pruunistuma.9.  Seejärel aseta kotlet 200kraadisesse ahju umbes 20 minutiks järelküpsema.SOOVITUS:Filee peaks olema sedavõrd õhuke, et seda saab mitmekordsesse rulli kerida. Lihtsam on teha seda kile vahel, see mahendab lööke ja jätab ka köögi puhtaks.

KOMMENTAARID

Kokkar 12.nov 2017 17:50
Lillkapsas võiga või või, muna ja seentega (mulle meeldivad eriti soomustindikud) kergelt wokituna on ka lisandix tõesti vägahea.
Kokkar 12.nov 2017 17:45
Väga hea asi, ma seda ikka ise teinud, teadmata nimetustki, lsslt kunagi tundus olevat hea idee uueks katsetuseks, oli hetkel kanafileed, ja kuna teadsin, et rasvainet lisamata jääb kuiv, siis lsslt toppisin täidisex ürdivõid (küüslauk ega petersell ei maitse mulle kumbki, ürdivõi oli mul juba varem tehtud tilli, apteegitilli ja ma ei mäleta millega veel, igaksjuhux panin peale ürdivõi sisse ka peekoniriba ja, juustusõber nagu olen, valgehallitusjuustu, lisaks mõne salveilehe, hea tuli, hiljemgi seda erinevate täidistega teinud, viimati isegi ei paneerinud, vaid oli paksult ülepuistatud mingi šašlõkimaitseainega ja sidrunipipraga ja mõndaega nii seisnud, ja täitsa tavalist atleetjuustu panin, ohjah, sibulat ka pisut alati. Nüüd sain teada, et kiievi kotlet selle asja nimi. Otstest kipub välja valguma vahel jah, isegi kui nn taskuna keeratud. Ja keeduriisiga ma jah ka seda tavaliselt söönud.
Nunn 13.aug 2016 17:30
Esiteks, kanafilee tuleb ära maitsestada ennem rulli keeramist ja teiseks see peaks olema nii óhuke kui veel olla saab, kuna kokkuvõttes peaks see lahtilõigatuna olema kui üks paks viil.
Kriss 06.aug 2012 18:20
Hea, kui otstest eelnevalt kõik välja ei voolaks...
Hindaja 15.veeb 2012 18:05
Oli täitsa hea, aga järgmine kord proovime sinihallitusjuustuga täidist teha.
Trinsu 03.jaan 2012 09:38
Superhea! Palju lihtsam oli teha kui arvasin. See kuulub nüüdsest kindlasti lemmikretseptide alla.
Mailis 29.dets 2011 14:37
Supper hea, jääb mõnusalt mahlane ka, kõigile väga maitses, ise piserdasin veel sidrunimahlaga üle enne küpsetamist ja vahele lisasin veel sinihallitusjustu! Väga Hea sai ! :)
EvaK 31.aug 2011 13:35
Kui õli sees juba pruunistada, siis ahjus tuleks hoida ca 10 min. 20 min ahjus on liiga palju, kana läks natuke kuivaks. Aga muidu superhea :)
Merje Maripuu 31.okt 2010 11:00
Koos keedetud riisiga oli süüa väga hea.
Merje_1 31.okt 2010 11:00
Megasuper!Lihtne valmistada!Mu mehele maitses vägagi.Teen teinekordki.
käts 28.okt 2010 14:30
See on lihtsalt suurepärane:) ise sõime siia kõrvale lillkapsast ja brokkolit võiga :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga