Uudiskiri Instagram Facebook
 
Linnuliharoad

Meega glasuuritud kana

Linnuliharoad

Meega glasuuritud kana

Maru Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Siim Vahur
Üks mõnus Khmeeri retsept, mille järgi valmistatakse seda rooga ka savipottides, mis asetatakse lõkkele. Nii saab kana meeldivalt suitsune. Riisiviina alkoholisisaldus lubab aga vürtsidel paremini esile tulla. Liha ise jääb ääretult mahe ja hõrk.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
10 kõrt Sidrunhein (pehme osa)
10 tk Punane sibul (väike)
10 küünt Küüslauk
10 tk Laimilehed (kuivatatud)
1.6 kg Broiler
5 spl Mesi
0.5 spl Meresool
3 dl Sake
3 dl Jaapani riisiäädikas
TŠILLI-KORIANDRITIPP
1.25 dl Vesi (kuum)
1 spl Demerara suhkur
4 spl Kalakaste
1 tk Tšilli (sale ja keskmise suurusega, hakitud)
1 kimbuke Koriander
1 küüs Küüslauk
Vooderda metallpott hoolikalt tugevamat sorti fooliumiga. Puhasta ja haki sidrunhein, sibulad ja küüslauguküüned. Lao koos laimilehtedega potti. Sega mesi soolaga ning hõõru kana sellega sisse. Kuumuta pott ning aseta kana maitseainete peale. Kata kaanega ning lase 5 minutit haududa. Vala potti sake ja riisiäädikas ning pane kaas uuesti peale. Keera aegajalt kana ning kasta riisiviina ja -äädikaga. Hauta umbes tund aega. Valmis broiler lõika tükkideks ning serveeri kastmega. Juurde paku värskeid köögi- ja puuvilju. Dipi jaoks haki tšilli, koriandrilehed ja küüslauguküüs. Sulata suhkur sooja vee ja kalakastmega. Lisa hakitu ning sega läbi. Paku kana kõrvale.Khmeeri lisandid:Grillitud ja röstitud liha juurde pakutakse rohelist sibulat, sellerit, värskeid koriandrilehti, salatit, tai basiilikut, tükeldatud kurki, rohelisi herneid, tükeldatud aasia suvikõrvitsat, rohelisi neljaks lõigatud tomateid, tükeldatud rohelisi mangosid, rohelisi papaiasid.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette