Uudiskiri Instagram Facebook
 
Linnuliharoad

Peekonis tibud

Linnuliharoad

Peekonis tibud

Kristina Efert Jõulud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Triin Raa

40-60 min

Retsept
portsjonile
4 tk Tibu
20 tk Toorsuitsupeekoni viil
Või
2 tk Sibul
1 tk Porrulaugu valge osa
4 tk Mandariin
1 tk Küüslaugupea
Rosmariinioksakesed
4 tk Väike loorberileht
Sool
Värskelt jahvatatud must pipar
1. Määri ahjuvorm rasvainega. Lõika sibulad, porrulauk ja mandariinid ratasteks. Murra küüslaugupea küünteks lahti ning vajuta küüned noaseljaga kergelt laiaks. Seejärel lao sibula-, porrulaugu ja mandariinirattad ning rosmariinioksad ja küüslauguküüned ahjuvormi (4 küüslauguküünt ja 4 mandariiniratast jäta alles tibude täitmiseks).

2. Hõõru tibud võiga ning maitsesta nii seest kui väljast soola ja pipraga. Igasse kõhuõõnsusesse pista väike loorberileht, rosmariinioksake, mandariiniratas ja laiaks litsutud küüslauguküüs. Mähi tibud peekoniviiludesse, kinnita viilud puutikukestega ning tõsta tibud ahjuvormi sibula-, porru- ja mandariinirataste peale. Küpseta 200-kraadises ahjus 40 minutit või kuni tibud on kenasti läbi küpsenud. Serveeri värske salatiga.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga