Uudiskiri Instagram Facebook
 
Linnuliharoad

Kanamaks röstitud rabarberi ja mädarõikakreemiga

Linnuliharoad

Kanamaks röstitud rabarberi ja mädarõikakreemiga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maks tahab kõrvale veidi magusat ja haput ning röstitud rabarber on nüüd ideaalne. Suviseks eineks passib selline kooslus hästi. Lisa veel maasikaid ja hõrk suveroog ongi valmis!

20-40 min

Retsept
portsjonile
6 tk Lehtpeedivars
Oliiviõli
20 g Riivitud parmesan
600 g Kanamaks
3 tk Rabarberivars
4 spl Pruun suhkur
4 spl Palsamiäädikas
Sool
Must pipar
Serveerimiseks mõned maasikad
MÄDARÕIKAKREEM
3 spl Kreeka jogurt
2 spl Mädarõigas
1 tl Dijoni sinep
Sool
Must pipar
1. Sega kreemiks jogurt, mädarõigas ja sinep, maitsesta soola ja pipraga. Pane külmkappi maitsestuma.

2. Pese lehtpeedil lehed, rebi need laiemateks ribadeks ja pane mõneks minutiks keeva vette pehmenema. Tõsta vahukulbiga välja ja nõruta. Nirista peale oliiviõli, soola, pipart ja riivitud parmesani.

3. Pruunista kuumal pannil õlis maks (3–4 minutit kummaltki poolt), maitsesta soola ja pipraga. Ära üle kuumuta! Tõsta pannilt ja hoia soojas.

4. Lisa pannile veel 1 sl õli, väikesteks kuubikuteks lõigatud rabarberid, pruun suhkur, palsamiäädikas, sool ja pipar. Prae mõned minutid. Pane lehed taldrikule, tõsta peale maks, mädarõikakreem ja rabarberid ning nirista üle nendest eraldunud mahlaga.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke