Uudiskiri Instagram Facebook
 
Linnuliharoad

Hautatud metsis

Hautatud metsis Määri moodi.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 tk Metsis
1 kl Punane vein
1 kl Äädikas (3-4%)
2 tk Sibul
Maitsejuuri
2 tk Loorberileht
3 tk Peenestatud kadakamarjad
1 sl Jahu
1 sl Sõstratarretis
1 tl Suhkur
250 g Hapukoor
Tüümian
Sool
Till
Pipar
ValmistusviisÜhele klaasile veele lisa maitsejuured, vein, äädikas ja maitseained, v.a. kadakamarjad. Vala marinaad linnule ja lase jahedas kohas mõni päev seista - mida kauem lind seisab, seda paremini küpseb.Kuivata metsis, hõõru soola ja pipraga. Piki 150 g pekiga, ülejäänud pekk ja sibul pruunista, lisa pikitud lind, veidi vett ja marinaadi ning hauta. Praeleemele lisa jahu, kadakamarjad ja sõstratarretis.Kuumuta ja lisa hapukoor.

KOMMENTAARID

Feen 13.märts 2006 13:45
See ongi see kõige keerulisem asi. Imestasin silmad peast, et laanepüüst 0 retsepti, aga metsisest kohe mitu toodud. Üldiselt saab metsist nii, et sõidad autoga ja põmm, metsis keset klaasi (ei juhtu just sageli). Topise jaoks natuke räsitud, aga küpsetamiseks kõlbab... ja siis on ikkagi natuke illegaalne maik asja juures. Venemaal saab vist veel jahiturismi teha metsise teemal.
napalm 22.nov 2005 20:23
a kust kohast metsist saab?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga