Uudiskiri Instagram Facebook
 
Linnuliharoad

Krõbe pardiliha

Linnuliharoad

Krõbe pardiliha

triinu Hiina köök
PrindiSoovita sõbrale
Aromaatne ja krõbe pardipraad.
Retsept
portsjonile
1 puhastatud noor part kaaluga 1,8-2,2 kg
2 tl soola
5-6 tähtaniisi tervet vilja
1 sl terveid setšuani pipra teri
1 tl vürtsnelki
2-3 pulgakest kaneelikoort
3-4 suvisibulat
3-4 viilu koorimata ingverijuurt
1 dl riisiveini või kuiva šerrit
6 dl friteerimisõli
Serveerimiseks:
12-16 õhukest pannkooki
lehtsalatit
ploomikastet
ribadeks lõigatud suvisibulat
ribadeks lõigatud värsket kurki
 
Eemalda pardi tiivad.
Raiu kere piki selgroogu pooleks, hõõru tugevasti soolaga.
Pane retseptis loetletud vürtsid ja maitseviljad kuumakindlale alusele, mõõda sinna ka vein.
Aseta pardipooled anumasse, keeruta neid maitsesegus ja jäta 4-6 tunniks maitsestuma, iga tunni järel ringi pöörates.
Tõsta lind koos alusega aurutisse ja auruta kaane all 3-4 tundi või kauem.
Jälgi, et aurutuspott veest kuivaks ei keeks.
Tõsta liha aluselt ja lase kaetult 5-6 tundi jahtuda.
Part peab enne õlis keetmist olema täiesti külm ja kuiv, muidu nahk ei muutu krõbedaks.
Kuumuta õli 180°-ni (kergelt suitsev), pane pardipooled, nahk allpool õlisse ja friteeri 4-5 minutit, seejärel pööra ringi ja jätka veel 1-2 minutit.
Tõsta liha õlist välja ja lase nõrguda.
Eemalda noa ja kahvli abil liha kontidelt ja aseta kuhjana salatiga vooderdatud vaagnale.
Sööja asetab väikesele pannkoogile paar lihatükikest, maitsestab ploomikastmega, lisab sibulat ja kurki ning keerab pannkoogi täidise ümber rulli.

KOMMENTAARID

svenartur 10.dets 2012 10:57
kangesti tahaks tead kas sellise hulga maitseainete kasutamisel pardimaitset ka oli tunda, kommenteerige, palun, kes on teinud
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool